Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας συναντάει το Δημοτικό Σχολείο Δραβίσκου


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και η Δ/ση Α/Θμιας Ν Σερρών πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012,  στο σχολείο του Δραβήσκου 2 εκπαιδευτικά προγράμματα .
Στην 1η,2α,3η,Δημοτικού το *Οι αλκυονίδες μέρες και  Ο μύθος της Αλκυόνης* και στην 4η,5η,6η Δημοτικού το  *Στα μονοπάτια του ουρανού με οδηγό τον Ωρίωνα, το μεγάλο κυνηγό *

Οι μαθητές περιηγήθηκαν το μουσείο με  εμψυχωτή τον κ.ΣταύροΜερτζεμέκη,  Αντιπρόεδρο (Π.Ε.Δ.ΔΙ.ΦΥ.Π.), .


Με  την εκπαιδευτικό κ.Βασιλική Παπαθανασίου  γνώρισαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Στα μονοπάτια του ουρανού με οδηγό τον Ωρίωνα, το μεγάλο κυνηγό"

Ταξιδεύοντας ανάμεσα σε Νεφελώματα, Γαλαξίες και Ηλιακά συστήματα, επιστρέφουμε στον πλανήτη Γη και καθώς πλησιάζουμε μας θαμπώνει η ομορφιά του. Κι όταν προσγειωνόμαστε, συνειδητοποιούμε πόσο ξεχωριστός είναι ο πλανήτης. Η βιοποικιλότητα της Γης μας εντυπωσιάζει. Σηκώνουμε το κεφάλι στο νυχτερινό ουρανό και σκεφτόμαστε ότι πρέπει να σώσουμε τον πλανήτη μας για να κοιτάμε πάντα τον ουρανό, να παρατηρούμε τον Ωρίωνα και την Κασσιόπη. Η ζωή στη Γη δίνει νόημα στο σύμπαν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  "Οι αλκυονίδες μέρες και  Ο μύθος της Αλκυόνης" παρουσίασαν η Κατερίνα Σαράφη και Σταύρος Μερτζεμέκης.

-Μέσα από μια ωραία και ποιητική ερμηνεία δόθηκε από τον πανάρχαιο αυτόν 
ελληνικό μύθο η καλοκαιρινή παρεμβολή μέσα στην καρδιά του
 χειμώνα, που δεν έχει βέβαια καμιά σχέση με τη σημερινή επιστημονική
εξήγηση του φαινομένου αυτού.
Ο μύθος μιλάει για την απέραντη συζυγική αγάπη και την τρυφερή στοργή
της γυναίκας, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία μιλάει για εξίσωση των
βαρομετρικών πιέσεων μεταξύ της νοτίου και βορείου Ευρώπης.


Εμψυχωτές ήταν η κ.Μαρία Εμμανουηλίδου Msc και ο κ Κώστας Βαβαλέκας.

Οι κ.κ.Κατερίνα Σαράφη και Σταύρος Μερτζεμέκης, Μαρία Εμμανουηλίδου Msc και ο κ Κώστας Βαβαλέκας.είναι μέλη του *Σέρρες.Εθελοντές 2011*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου